Chockad över mindre

Förra veckan blev Niklas Mårtensson bestulen på en fyrhjuling som han annonserade ut på blocket. Är det någon som är förvånad? På riktigt? Vi lever inte i ett gemytligt litet samhälle där man kan lämna ytterdörren olåst när man åker hemifrån längre. Jag anser det vara ganska naivt att man låter en främmande person, utan att ha någon som helst säkerhet, provköra en ägodel värd 100 000 kronor. För att återknyta till föregående inlägg så kan jag konstatera att det inte är helt ovanligt att kriminella som sysslar med bedrägerier inte ser ut som Björnligan.

Tillit är en viktig egenskap i alla typer av relationer - både privata och affärsmässiga. Icke att förglömma är dock att tillit måste komma från två håll. Hade man fått någon korrekt legitimationshandling eller liknande i pant hade det varit mer förståeligt.

Vad kan vi då göra åt problemet? Ingenting! Man får helt enkelt lita till sitt sunda förnuft och vara försiktig. Klantar man sig får man ta smällen.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Mannen som provkörde Motorcykeln kom ju faktiskt dit i bil. Så jag anser att bilen var pant nog.

2009-03-10 @ 14:52:18
Postat av: Brunettbrunte

Om bilen värderas till något i närheten av 100 000, ja. Det mest troliga är väl annars att bilen var av modell sämre. Men jag förstår att man blir lurad.

2009-03-10 @ 15:13:37
URL: http://brunettbrunte.blogg.se/
Postat av: karin

Lätt för dej att säja, att man får skylla sej själv.

Man borde ju tycka att en bil BORDE räcka som pant PLUS att det BORDE oxå finnas vittnen till detta.

En bil med släp och en 4hjuling är väl inte det lättaste att gömma direkt...

2009-03-10 @ 15:18:16
Postat av: Aila

Bilen han lämnade var stulen.

2009-03-10 @ 21:57:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0