FILA i partär

Fallet abrahamian ser ut att äntligen gå mot ett slut. Efter diverse rättsprocesser, överklaganden och sammanträden som behandlat allt ifrån avstängning till OS-medaljens vara eller icke vara, så får nu Ara brottas igen. Det ser dessutom ut som om FILA kommer att få ge med sig och endast ge Ara en kortare avstängning, vilket gör att Ara om han själv vill har gott om tid på sig att komma i form till olympiska spelen 2012.

Jag tror att FILA ger med sig på grund av att de helst inte ser överklagande till högre instanser, då deras lite godtyckliga bedömningar och svågerpolitik skulle riskeras att hårdgranskas. Att bli utkastad från den olympiska gemenskapen skulle kosta brottningen allt och lite till. Alla är medvetna om att FILA borde se till att rensa upp den ruttna kärnan istället för att bara hantera konsekvenserna. Problemet är att organisationen är så genomkorrupt att det är omöjligt att hantera internt. Det som skulle krävas är just det de vill undvika - att exempelvis IOK tillsätter en grupp som gör om från grunden.

Brottningen har samma problem som Italien har med maffian och cykling/friidrott har med doping - hela systemet är infekterat och vill därför inte ens försöka bota sig själv. Positivt nu är att FILA i alla fall står i partär och fastän de inte förlorar poäng, så är deras sits försämrad för stunden.

Om Ara vill fortsätta är förstås en helt annan fråga, men jag hoppas på en comeback. Synd för SVT som avkrävde ett löfte om att han inte skulle göra comeback för att få medverka i Mästarnas mästare - men det lär inte hindra någon..

Länkar:
Aftonbladet
SvD
DN

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0