Kör en stulen polisbil rattfull

Den här historien är verkligen fascinerande. Hur dum får man bli? Att smuggla 51 kg droger mellan Danmark och Sverige i en personbil är antagligen inte jättesvårt. Jag har inte själv provat och är inte så insatt i branschen, men det känns som att om man spelar sina kort rätt så borde man kunna ro hem det hela. Så då är den stora frågan: varför låter man en minderårig person köra bilen? Alternativt om det nu var flickornas egen verksamhet: varför köra bilen själv när man är minderårig?

En gyllene regel i alla smuggling brukar väl vara att man ska smälta in så mycket som möjligt. Det är mycket troligare att man kommer igenom ifall man ser ut som en vanlig, städad samhällsmedborgare. Nu kanske flickan såg ut att vara klart över 18, men då kommer regel nummer två in: riskera aldrig att åka dit för något skitbrott ifall du har något större på gång. Om man är en smugglare vill man helst passera så obemärkt som möjligt och ska se till att inte köra det minsta onykter, inte ha något som kan ifrågasättas synligt samt ha alla registreringsbevis och körkort lättillgängliga. Om man åker dit för något gör polisen en rutinkoll av bilen och sen är det klippt. Så att köra en bil som minderårig när man smugglar är bara snäppet bättre än om man kör en stulen polisbil rattfull.

Hoppas att jag inte främjar brott genom att konstatera detta, men det känns som att om man inte hajar det här själv lär man knappt vara läskunnig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0